«Jeg blir mentalt utlada – sliten i hodet av å ha så mye vondt»                                                                                                              Skadet anonym utøver 

Alle som driver med idrett og prestasjoner kan oppleve å få et avbrekk fra aktiviteten sin som følge av skade eller sykdom. Alle rehabiliteringsfaser ser vi på som ressursperioder hvor det er ekstra gunstig å trene mentalt.

 

For mange toppidrettsutøvere har dette vært en nøkkelperiode hvor de har lært seg strategier og metoder som de tar med seg inn i prestasjonshverdagen når rehabiliteringsperioden er over. Samtidig kan man erfare at en skade/sykdomsperiode gir en del mentale utfordringer som det kan være krevende å håndtere. Det er f.eks. ikke uvanlig at en utøvere kan få dårligere selvtillit og selvfølelse, slite med mye negativt tankekjør, oppleve søvnproblemer, bli nedfor/deprimerte og engstelig, samt føle seg alene.

 

Hos oss i Brainsport Norge kan du få oppfølging når du er i en utfordrende rehabiliteringsprosess. Vårt mål er å gjøre denne perioden til en viktig del av en utøvers karriere slik at utøveren kommer tilbake sterkere enn det de var før skaden inntraff.

skade- rehablitering